Οδηγίες πριν από την παράδοση των Σποροφύτων Κηπευτικών

 1. Προγραμμάτισε σωστά την ημερομηνία φύτευσης ώστε να έχουν γίνει όλες οι προγραμματισμένες φροντίδες πριν τη φύτευση.
 2. Τα φυτάρια δεν μπορούν να φυτευθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημέρα, αφού δεν έχει αναπτυχθεί καλά το ριζικό τους σύστημα, αλλά και η οποιαδήποτε καθυστέρηση της παραλαβής και της φύτευσης τους, υποβαθμίζει την ποιότητά τους. Εάν έχει αλλάξει ο προγραμματισμένος χρόνος της φύτευσης, επικοινώνησε όσο το δυνατόν νωρίτερα με το φυτώριο ή με το κατάστημα που έχεις δώσει την παραγγελία, για να δούμε αν και πόσο μπορούμε να καθυστερήσουμε λίγο τα φυτά ή να τα διαθέσουμε σ' άλλον πελάτη. Σε κάθε περίπτωση δεν ευθυνόμαστε για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί για τους παραπάνω λόγους.
 3. Επειδή ο αριθμός των ημερών που απαιτούνται από την ημερομηνία σποράς μέχρις ότου τα φυτά είναι έτοιμα για φύτεμα, εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες οι οποίες επηρεάζουν διαφορετικά κάθε ποικιλία και επειδή οι παραγγελίες ομαδοποιουνται και σπέρνονται ανά ποικιλία ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και το χωράφι να είναι έτοιμο για φύτεμα σ' όλο το διάστημα της εβδομάδας που έχεις δηλώσει για παράδοση.
 4. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται από την προηγούμενη ημέρα, θα ενημερωθείς τηλεφωνικά εσύ ή το συνεργαζόμενο κατάστημα που έδωσες την παραγγελία. Σε περίπτωση που απουσιάζεις συχνά, επικοινώνησε με το φυτώριο και δώσε μας εναλλακτικά ένα τηλέφωνο κάποιου δικού σου προσώπου.
 5. Εάν προγραμματίζεις απολύμανση, επικοινώνησε με το γεωπόνο που συνεργάζεσαι, για να σε ενημερώσει πόσες μέρες πρέπει να περάσουν από την απολύμανση μέχρι τη φύτευση.
 6. Εάν η παροχή νερού άρδευσης στο θερμοκήπιό σου δεν είναι εφικτή κάθε μέρα, ενημέρωσέ μας όταν δώσεις την παραγγελία ώστε να προγραμματίσουμε την παράδοση ανάλογα.
 7. Ενημερώσου από τον γεωπόνο σου για όλα τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρεις πριν τη φύτευση, ώστε να αποφύγεις προσβολή από ιώσεις που μεταδίδονται από έντομα π.χ.
 • καθάρισε από αγριόχορτα το χώρο γύρω από το θερμοκήπιο
 • τοποθέτησε εντομολογικό δίχτυ στους αερισμούς
 • ψέκασε το εντομολογικό δίχτυ και το εσωτερικό του θερμοκηπίου με το κατάλληλο εντομοκτόνο
 • δημιούργησε προθάλαμο με δίχτυ στην είσοδο του θερμοκηπίου σου