Οδηγίες μετά από την παράδοση των Σποροφύτων Κηπευτικών και χειρισμοί πριν και μετά την φύτευση

  1. Έλεγξε τα φυτά σου αμέσως με την παράδοση και ενημέρωσε αυθημερόν εκεί που έδωσες την παραγγελία για οποιοδήποτε ορατό πρόβλημα ώστε να μπορεί να ελεχθεί πριν φυτέψεις.
  2. Εάν δεν είσαι έτοιμος για φύτευση, μην αφήνεις τα φυτά σου μέσα στα κιβώτια για περισσότερο από 12 ώρες. Μπορεί με τη διαπνοή τους να αναπτυχθεί υγρασία μέσα στα κιβώτια και να προκαλέσει μυκητολογικές ασθένειες. Διαφορετικά βγάλε τους δίσκους από τα κιβώτια, άπλωσέ τους στην άκρη του θερμοκηπίου σου που πρέπει να είναι καθαρό χωρίς υπολείμματα προηγούμενης καλλιέργειας και πότιζέ τα όταν χρειάζεται.
  3. Το φυτό βγαίνει εύκολα από το δίσκο τραβώντας το ελαφρά από τη βάση του κορμού του. Εάν το φυτό δεν αποσπάται εύκολα, άφησε τους δίσκους με τα φυτά απότιστα για λίγες ώρες μέχρις ότου σφίξει το φυτόχωμα και γίνει εύκολη η αποκόλλησή του.
  4. Το φυτό κατά τη φύτευση πρέπει να παραχώνεται και να ποτίζεται γρήγορα. Εάν έχεις πολλά φυτά να φυτέψεις, μην περιμένεις να τα φυτέψεις όλα μαζί. Κάνε το φύτεμα και τους υπόλοιπους χειρισμούς κατά τμήματα. Εάν τα φυτά είναι εμβολιασμένα, πρόσεχε μην παραχώσεις το σημείο εμβολιασμού.
  5. Ριζοπότισε τα φυτά σου έγκαιρα μετά τη φύτευση και επανέλαβε 10-15 ημέρες μετά. Συμβουλέψου το γεωπόνο σου για το πρόγραμμα φυτοπροστασίας.