Ειδικοί χειρισμοί για τις καλοκαιρινές φυτεύσεις.

  1. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά τις καλοκαιρινές φυτεύσεις στα θερμοκήπια, να έχεις στοκάρει την οροφή του θερμοκηπίου και να την ξεπλήνεις έγκαιρα μετά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών.
  2. Αν έχεις εγκατάσταση σωλήνων και μπεκ υδρονέφωσης, να τα έχεις σηκωμένα στα σύρματα έτοιμα για χρήση και χρησιμοποίησέ την αν χρειασθεί μετά τη φύτευση με λίγο νερό πριν το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα.
  3. Να μην φυτεύεις ποτέ μεσημεριανές ώρες. Να προτιμάς να φυτεύεις απόγευμα ώστε αν δεν προλαβαίνεις να συνεχίσεις νωρίς το πρωί.
  4. Κατά τη φύτευση, πρόσεξε ώστε ο κορμός του φυτού να μην ακουμπά στο μαύρο σταλακτηφόρο σωλήνα ποτίσματος. Η υψηλή θερμοκρασία που έχει ο πλαστικός σωλήνας άρδευσης το καλοκαίρι, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο τρυφερό κορμό του μικρού φυτού.
  5. Άφησε λίγο νερό να χυθεί από τον κεντρικό σωλήνα πριν το πότισμα ή πριν την υδρονέφωση στις περιπτώσεις όπου το νερό στην κεντρική σωλήνα είναι πολύ ζεστό.
  6. Έχει μεγάλη σημασία να επιστατείς εσύ προσωπικά στη φύτευση. Το σύστημα της γρήγορης λύσης, να δημιουργείται μικρός λάκκος στη θέση φύτευσης με αυτοσχέδιο εργαλείο και να μπαίνει το φυτό μέσα, χωρίς να εφάπτεται η μπάλα φυτοχώματος στα πλευρά του λάκκου ακόμα και αν το παραχώσεις στην επιφάνεια, είναι επικίνδυνο να δημιουργήσει αφυδάτωση στα φυτά σου, τους θερινούς ιδίως μήνες.